Wijnhuis Palivou Estate komt uit de omgeving van het oude Nemea, dit is een gebied waar de bevolking zich vermoedelijk al eeuwenlang bezig houd met het maken van wijn. Deze plek, die gekenmerkt word als de plaats waar de waarschijnlijk de belangrijkste druif is ontstaan, Agiorgitiko. Palivou Estate is eigenaar van de twee grootste wijngaarden in het gebied van Nemea. 

 

Met meer dan 1000 km2 met voornamelijk Agiorgitiko maar ook Rodites, Malagouzia, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah worden wijnen van top kwaliteit gemaakt. De wijnmaker is George Palivos


Update; Viognier is uit ons assortiment.

Kydonitsa is NIEUW.



Witte wijnen


Anemos White

wit, droog, roditis, moschofilero

 

Oogst vroeg in de ochtend en wordt per koelwagen naar de wijnmakerij gebracht. Wit vinificatieproces bij 12-14 ℃. Een fruitige wijn met aroma's en smaken van vers fruit: appels, bananen, peren, ananas en citroenbloesems. Aangename en evenwichtige wijn met lichte body, verfrissende zuren en fruitige afdronk.

 

Geniet ervan bij vis, schaaldieren, garnalen, kreeft, kip, kalkoen, kalfsvlees en witte of blonde, lichtere sauzen, met rijke aromatische salades. Ook pasta vergezeld van witte saus. Aanbevolen kaas: feta, roomkaas enz. Het beste geserveerd op een temperatuur van: 8°C – 12°C

0,75L

€ 11,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1

Stone Hills

wit, droog, 50% chardonnay, 50% malagouzia

 

Oogst vroeg in de ochtend en overdracht van de druiven naar de wijnmakerij. Koude maceratie voor Chardonnay en Magagouzia gedurende 8 uur bij een temperatuur van 7℃. Controle van de temperatuur van alcoholische gisting in 12-14℃ en battonage van minimaal 1 maand. Het fruitige karakter van Chardonnay vermengt zich met aroma's van banaan, appel, peer en gaat gepaard met meer volwassen karakters van perzik, abrikoos en sinaasappelaroma's van de Malagouzia-variëteit. De zuurgraad van Chardonnay brengt de zachte en aangename body van Malagouzia in evenwicht. Een fragiel evenwicht dat zorgt voor een evenwichtige en delicate wijn. Deze wijn heeft sinds 2004 al meerdere internationale awards gewonnen.

 

Geniet ervan bij vis, schaaldieren, garnalen, kreeft, kip, kalkoen, kalfsvlees en witte of lichte sauzen. Ook pasta vergezeld van witte saus. Aanbevolen Kaas: Mozzarella kaas en geitenmelk, zachte gele kazen. Het beste geserveerd op een temperatuur van: 8°C – 12°C

0,75L

€ 13,50

  • Levertijd: 3-5 dagen1

Kydonitsa

wit, droog, kydonitsa

 

Meer informatie over de Kydonitsa volgt.

0,75L

€ 19,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1


Rode wijnen


Anemos Red

rood, droog, 100% agiorgitiko

 

Een diepgekleurde paarse wijn met intens fruitige en zuivere aroma's en de overheersende smaken van kersen, aardbeien en kruisbessen. Het zijdezachte mondgevoel en de nasmaak van druivensap geven de indruk dat je in september druiven uit de wijngaard proeft.

 

Geniet ervan bij sappig rood vlees en pittige sauzen. Sinds 1999 heeft deze wijn al meerdere internationale awards gewonnen. Door de lage tannines en het fruitige karakter combineert hij perfect met de Chinese keuken. Je kunt hem in de zomer ook koel serveren en eventueel bij vis serveren. Het beste geserveerd op een temperatuur van: 14°C – 16°C

0,75L

€ 11,50

  • Levertijd: 3-5 dagen1

Palivou Estate Nemea

rood, droog, 100% agiorgitiko

 

5 dagen koude maceratie en vervolgens traditionele rode vinificatie met behulp van de infusiemethoden van nagisting en strikte temperatuurcontrole. Rijping gedurende 12 maanden in Franse vaten eerst 30%, tweede 30% en derde 30% gebruik en vervolgens 6 maanden rijping op fles. Sinds 1996 heeft deze wijn al meerdere prijzen gewonnen waaronder ook veel gouden medailles. Dikke, donkergekleurde wijn met agressieve tannines. Indrukwekkende aroma's van donkerzwarte kersen, vanille met chocoladetonen en geroosterd hout. Volle body met goede structuur en rijke tannines die een lange afdronk geven.

 

Geniet ervan bij sappig rood vlees en rijke aromatische sauzen. Aanbevolen kaas: Cheddar. Het beste geserveerd op een temperatuur van: 16°C – 18°C.

0,75L

€ 13,50

  • Levertijd: 3-5 dagen1

Ammos Reserve

rood, droog, 100% agiorgitiko

 

Ze gebruiken speciale wijnbouwtechnieken, door toe te passen wat de modernste wijnbouw betreft (waterstress), waardoor Agiorgitiko ontstaat. 5 dagen koude maceratie bij 8 °C en vervolgens traditionele rode vinificatie met een totale extractietijd van 24 dagen. Rijping gedurende 18 maanden in Franse eikenhouten vaten 100% eerste gebruik (80% Frans en 20% Amerikaans) en daarna 6 maanden rijping op fles. De kenmerken van de Agiorgitiko-variëteit in de top. Diepe, donkere en dikke kleur met een intens fruitige neus van kersen, bosvruchten en gebakken rozijnen in balans met de karakters van vanille, gedroogd fruit en chocolade afkomstig van het lange rijpingsproces in eikenhouten vaten. Dikke en agressieve tannines die tijd nodig hebben om glad te worden. Ongetwijfeld een wijn die van fles houdt en rijping in de kelder nodig heeft om zijn verdiensten te ontplooien.

 

Geniet ervan bij sappig rood vlees geserveerd met pittige sauzen. Ideaal voor de pittige Indiase keuken. Aanbevolen Kaas: Gerookte kaas. Het beste geserveerd op een temperatuur van: 18 °C – 19 °C. Zeker een wijn die je lang kunt laten rijpen.

0,75L

€ 18,50

  • Levertijd: 3-5 dagen1

Ploutos

rood, droog, cabernet sauvignon, syrah

 

Teelt: Late oogst één maand na de theoretische rijping. 3 dagen koude rijping bij 8 ℃, huidcontact met het sap gedurende 1 maand met frequente recirculatie. Rijping gedurende 8 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten en 6-8 maanden op fles. Cabernet Sauvignon en Syrah tijdens hun bloei. Geconcentreerde karakters van kers, zure kers, pruim en rijp fruit contrasteren met die van specerijen van veroudering. Rijke en intense tannines met een lange afdronk en complexiteit. Een lang gerijpte wijn, klaar om rijkelijk te belonen degenen die het geduld hebben om hem in de kelder te laten rijpen.

 

Geniet ervan bij pittig rood vlees, aromatische sauzen met rauw en gezouten vlees zoals worst en ham. Aanbevolen kaas: Zoute kaas, brie, camembert. Het beste geserveerd op een temperatuur van: 18°C – 19°C

0,75L

€ 27,00

  • Levertijd: 3-5 dagen1

Ixnos

rood, droog, 100% merlot

 

Teelt: Late oogst een maand na de theoretische rijping, rond 30/09. 3 dagen koude rijping bij 8 ℃, huidcontact met het sap gedurende 1 maand met frequente recirculatie. Rijping gedurende 12 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten en 6-8 maanden op fles. Een wijn die afkomstig is van druiven die op natuurlijke wijze in de wijngaard supergerijpt zijn. De diepe robijnrode kleur verrast en maakt vatbaar. Dik en fruitig karakter. Geconcentreerde aroma's van pruimen, gebakken rozijnen en rijp fruit gecombineerd met uitstekende aroma's van hout. Rijke en ronde tannines, met een aangename en intense afdronk en complexiteit. Ontegensprekelijk een geweldige, lang gerijpte wijn.

 

Geniet ervan bij rood vlees met pittige sauzen en wild. Aanbevolen kaas: brie, camembert

Het beste te serveren op een temperatuur van: 18°C – 19°C

0,75L

€ 33,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1

Nohma

rood, droog, 60% Agiorgitiko (Saint-George) 23% Cabernet Sauvignon 17% Syrah

 

Teelt: Er wordt voldaan aan de biodynamische teeltprincipes. Cabernet Sauvignon en Syrah rijpten 12 maanden in nieuwe acaciavaten en werden vervolgens gemengd met Agiorgitiko die nog eens 12 maanden samen rijpte in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Diepe, ondoordringbare robijnrode kleur met dikke tranen in het glas. Overrijpe neus met aroma's van zwart fruit zoals zwarte kers, braambes, gedroogd fruit, vijgen, rozijnen en zoete specerijen. Intens met hints van vattoasten en vanille. In de mond is de wijn droog, vol van smaak met fluweelzachte rijpe tannines en een evenwichtige zuurgraad. Rijp met een hoog alcoholgehalte waar je warm van wordt. Intense afdronk. Echt dynamiet, zeer indrukwekkend zelfs vanaf de eerste lezing, een wijn die beter te kauwen is dan te drinken. Klaar om geconsumeerd te worden met bewaarpotentieel voor minstens 15 jaar.

 

Geniet ervan bij echt pittige gerechten.

 

De GROTE gouden medaille met de hoogste beoordeling!

-Speciale onderscheiding voor rode wijn van de Helleense Associatie voor Griekse export

-Speciale onderscheiding voor rode wijn met zowel internationale als inheemse variëteiten

-Speciale onderscheiding voor rode wijn afkomstig van biodynamische teelt

-Grote gouden medaille, vintage 2005, International Wine & Spirits Competition (Griekenland)

-Grote gouden medaille, vintage 2006, International Wine & Spirits Competition (Griekenland)

-Zilveren medaille, vintage 2007, International Wine & Spirits Competition (Griekenland)

0,75L

€ 64,00

  • Levertijd: 3-5 dagen1

Rosé wijnen


La Vie En Rose

rosé, droog, 100% moschofilero

 

Koude maceratie gedurende 2 dagen bij 8 ℃. Daarna volgde het witte vinificatieprotocol.

Levendige en roze kleur met violette reflecties. Bijzonder bedwelmende neus van granaatappel en wilde bosvruchten. Rijke en stimulerende mond met een intense afdronk. Het kan gemakkelijk gepaard gaan met witte kaas, fruit en romige zoetigheden.

0,75L

€ 13,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1

Vissino

rosé, droog, 90% agiorgitiko (Saint-George), 10% syrah

 

Oogst vroeg in de ochtend en wordt per koelwagen naar de wijnmakerij gebracht. De druiven blijven 12 uur in de koelkast en daarna 4 dagen koude maceratie bij 0 ℃. Druivendruk 1,4bar. Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur. Agiorgitiko bevestigt zijn multidynamische kracht en levert ons een aantal uitzonderlijke roséwijnen op, in plaats van rode. Aroma's van aardbei, kers en bosbes gecombineerd met aroma's van citrus. Zuurgraad die je verfrist en verkoelt, ronde tannines met aangename en intense afdronk. Delicate wijn, die bij elke maaltijd op tafel past. Veelvuldig prijswinnaar sinds 2003.

 

Geniet ervan bij vis, wit vlees en vlees gekookt met veel kruiden. Met worstgerechten en gekookte groenten.

Aanbevolen Kaas: Witte half harde kaas. Het beste geserveerd op een temperatuur van: 8°C – 12°C

0,75L

€ 12,50

  • Levertijd: 3-5 dagen1

Bee

rosé, half zoet, half sparkling, 100% agiorgitiko

 

Oogst vroeg in de ochtend en wordt per koelwagen naar de wijnmakerij gebracht. De druiven blijven 12 uur in de koelkast en daarna 14 uur koude maceratie bij 0 ℃. Druivendruk op 1,4bar. Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur. Verstoring van de gisting bij 9 ℃. Levendige en roze kleur met violette reflecties. Bijzonder bedwelmende neus van granaatappel en wilde bosvruchten. Rijke en stimulerende mond met een intense afdronk. Het kan gemakkelijk gepaard gaan met witte kaas, fruit en romige zoetigheden.

 

Geniet ervan met lichte chocolademousse, zoete witte chocolademelk, verse yoghurt met aardbeien, groene salade met granaatappeldressing en honing, fruit en fruitsalades. Aanbevolen kaas: Roquefort. Het lekkerst geserveerd op een temperatuur van: 10ºC

0,75L

€ 14,00

  • Levertijd: 3-5 dagen1