Wine Art Estate ook wel bekend als Techni Inou, is opgericht door de civiel ingenieur Yannis Papadopoulos en de architect Yannis Kalaitzidis, beide succesvolle professionals in hun eigen vakgebied. Yannis Papadopoulos startte in 1993 een kleine familie wijngaard in Mikrochori en begon, als een hobby, zijn eerste wijnen te vinificeren.

 

Twee jaar later, in 1995, trad Yannis Kalaïtzidis toe tot de onderneming. Het resultaat was Wine Art Estate en de eerste reeks producten, Techni Alipias, een rode, een witte en een rosé wijn, werden geïntroduceerd en wonnen onmiddellijk hun aandeel in de markt voor kwaliteitswijnen.


Update 7-12-23: Pink Bang, Nebbio en Touriga Nacional zijn uit ons assortiment.

Plano Assyrtiko is NIEUW!

Idisma Drios Xi is NIEUW!

 



Witte wijnen


Techni Alipias White

wit, droog, sauvignon blanc, assyrtiko

 

Koud weken van de druivenschillen in de most om de explosieve aromacomponenten van de druiven over te brengen, voorafgaand aan de gisting. Elke variëteit wordt afzonderlijk gevinifieerd in roestvrijstalen tanks en na voltooiing ontstaat de blend. De Sur Lie-methode (het roeren van de fijne droesem in de tanks) geeft de wijn volume en complexiteit.

 

Lichte citroenkleur. Explosieve, intense en indrukwekkend exotische neus met een zoetzure twist. Aroma's van tropisch fruit, mango, meloen, ananas, kiwi, limoen, passievrucht, perzik en kruisbessen. Een hoge zuurgraad zorgt voor frisheid, terwijl de matige alcohol en medium body bijdragen aan de balans. Aanhoudende afdronk met wederom een tropisch tintje.

 

Een explosieve, extraverte, tropische en expressieve wijn die keukens en gerechten met aroma, kleur en temperament nodig heeft. Gerechten zoals die uit Thailand met hun pittige en zoetzure elementen zullen de wijn complementeren en net zo goed aangevuld worden door deze laatste. Pittige garnalensoepen, gebakken noedels, gebakken rijst en gerechten met kleurrijke paprika en curry passen er perfect bij. Om dezelfde redenen past het uitstekend bij Mexicaanse delicatessen zoals burrito's of kipquesadilla's, taco's gevuld met pittig rundergehakt en bonen en gegrild vlees met pittige Mexicaanse saus Pico de Gallo. Techni Alipias wit past uiteraard altijd uitstekend bij groene salades, koude hapjes en kleurrijke hapjes, maar doet het ook uitstekend als welkomstwijn.

0,75L

€ 15,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1

Plano Malagouzia

wit, droog, 100% malagouzia

 

Koud weken van de schillen voorafgaand aan de gisting om aromacomponenten van de druiven over te brengen naar de most. Fermentatie in roestvrijstalen tanks met sur lie (roeren van de fijne droesem in de tanks) gedurende een maand; een methode die de wijn volume en complexiteit geeft.

 

Lichte citroenkleur met groene highlights. Intens karakter dat doet denken aan een mediterrane tuin met groene kruiden. Citrusvruchten, onrijpe perzik, vieruurbloem en een prachtig groen karakter dat doet denken aan groene peper, vers gemaaid gras, venkel en munt. De heerlijk verfrissende zuurgraad in combinatie met de gematigde body en medium alcohol maken een echte flexibele wijn, gemakkelijk te combineren met verschillende gerechten zonder zijn expressiviteit te verliezen.

 

De mediterrane keuken, en vooral de Griekse keuken, zal gevleid worden in combinatie met het charmante Plano Malagousia. De zuurgraad past goed bij gerechten gekleed in de traditionele ei-citroensaus ‘avgolemono’: gevulde courgette, dolmas wijnbladeren gevuld met rijst, dolmas met koolbladeren, varkensvlees met knolselderij of prei. Het zal gerechten met avocado, gekookte groenten en Kretenzische ‘stamnagathi’ benadrukken, terwijl het perfect zal zijn bij elke Griekse taart in landelijke stijl. Natuurlijk zullen de mediterrane kenmerken en smaken van Plano Malagousia het met succes combineren met de gerechten uit de Italiaanse keuken: Pasta alla Genovese met basilicumpestosaus, pizza met groene saus, groenterisotti, groene salades en koude hapjes.

0,75L

€ 15,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1

NIEUW!

Plano Assyrtiko

wit, droog, 100% assyrtiko

 

Plano Assyrtiko biedt minerale soberheid met de jodiumaroma's van de zee. Het citroenachtige, zoute karakter roept herinneringen op aan onze kindertijd, toen we als kinderen een handvol natte kiezelstenen naar onze neus brachten om van hun zeebriesje te genieten.

 

Koud weken van de schillen voorafgaand aan de gisting om aromacomponenten van de druiven over te brengen naar de most. Fermentatie in roestvrijstalen tanks met sur lie (roeren van de fijne droesem in de tanks); een methode die de wijn volume en complexiteit geeft.

 

Lichte citroenkleur, heerlijk zout, citroenachtig, met tonen van witte perzik en mineraalzout. De onderstreepte, messcherpe zuurgraad en de gematigde alcohol en body vormen een wijn met substantie en een groot rijpingspotentieel.

 

Met zijn scherpe zuurgraad en Dorische karakter heeft Plano Assyrtiko de missie om het genot van de heerlijkste magere vis en de beste zeevruchten en schaaldieren te vergroten. Een wijn die perfect past bij gerechten als carpaccio van zeebaars, tartaar van rivierkreeften en gestoomde oesters, maar ook bij visfilets als tandbaars, rode snapper en baars. Dit is een ideale wijn bij fusiongerechten, creatieve gerechten met precisie, zuivere smaken en nadruk op details, inclusief sushi. Een wijn die degenen zal belonen die hem minimaal 4-5 jaar laten rijpen.

0,75L

€ 15,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1

Idisma Drios Assyrtiko

 wit, droog, 100% assyrtiko

 

Koud weken van de schillen voorafgaand aan de gisting om aromacomponenten van de druiven over te brengen naar de most. De gisting begint in roestvrijstalen tanks en op de zevende dag wordt de wijn met zijn fijne droesem overgebracht naar Franse eikenhouten vaten van 225 liter. De gisting wordt voltooid in de vaten, terwijl handmatige bâtonnage (roeren van de fijne droesem) gedurende ongeveer 6 maanden wordt toegepast; een methode die volume, dichtheid en romigheid aan de wijn geeft.

 

Lichte citroenkleur. Aroma's van citroen, grapefruit, witte perzik, nectarine, kweepeerschil en subtiele tonen van hazelnootpasta, eikenhout en gezouten cashewnoten. Harmonieuze mengeling van alle verschillende aroma's. Hoge zuurgraad met matige alcohol, samen met de typische dichtheid van op vat gerijpte witte wijnen. Mondaroma's die doen denken aan limoen, perzik en meloen. De fruitaroma's worden ondersteund door een heerlijke romigheid. Complex, rond met een lange afdronk.

 

Idisma Drios Assyrtiko is een romige wijn, met kracht, volume en concentratie en tegelijkertijd een citroenachtig gevoel dat de wijn levendig en zenuwachtig maakt. Omdat het uitbundigheid met rechtlijnigheid combineert, is het een ideale begeleider van even uitbundige gerechten zoals paddenstoelenrisotto, kipballotine met zoete aardappelpuree, varkensvlees in citroenmarinade, gebakken lamsvlees en truffelgerechten. Natuurlijk zullen grote, 'vlezige' vissen zoals tonijn en gerookte zalm, maar ook octopus met gerookte tuin een gesprek voeren met de wijn en zijn aroma's.

0,75L

€ 15,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1

Idisma Drios Chardonnay

wit, droog, 100% chardonnay

 

Koud weken van de schillen voorafgaand aan de gisting om aromacomponenten van de druiven over te brengen naar de most. De gisting begint in roestvrijstalen tanks en op de zevende dag wordt de wijn met zijn fijne droesem overgebracht naar Franse eikenhouten vaten van 225 liter. De gisting wordt voltooid in de vaten, terwijl handmatige bâtonnage (roeren van de fijne droesem) gedurende ongeveer 6 maanden wordt toegepast; een methode die volume, dichtheid en romigheid aan de wijn geeft.

 

Lichte citroenkleur. Aroma's van citroen, perzik, abrikoos, meloen, kamperfoelie en sandelhout, crème patissière, nootmuskaat, tabak en droge noten. De eveneens zoete mondaroma's worden gecompenseerd door de hoge zuurgraad van de wijn. Medium volume, medium alcohol met de typische dichtheid van een op vat gerijpte witte wijn. Smaken van kweepeer, citroen en gedroogde abrikozen. Aanhoudende en lange afdronk.

 

Idisma Drios Chardonnay is een rijke wijn die goed past bij even rijke gerechten. Het zal zijn volledige potentieel onthullen naast gerechten als kip ala crème, mosselen met mosterdsaus, gebakken schnitzel, Franse quiche en heerlijke zalmtaartjes. Een zalmfilet met wodkasaus en elke soort risotto is een ideale match. De wijn past ook perfect bij extravagante, rustieke gerechten zoals moussaka, maar zal ook altijd in de smaak vallen naast fijne visfilets en wit vlees.

0,75L

€ 15,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1

Rode Wijnen


Techni Alipias Red

rood, droog, cabernet sauvignon, agiorgitiko

 

Aparte vinificatie van de twee druifsoorten. Laat de schillen voorafgaand aan de gisting een paar dagen koud weken in het sap om nobele fenolen en structuur uit de druiven over te brengen, voordat er alcohol "verschijnt". De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks en wordt regelmatig overgepompt om de kleur en tannines te extraheren. Na de malolactische conversie wordt de wijn overgebracht naar Franse eikenhouten vaten, 1/3 nieuw, voor een rijping van 12 maanden. De wijn wordt vervolgens gemengd en keert terug naar de tanks om te bezinken en te bottelen.

 

Donker robijnrode kleur. De meest typische kenmerken van de twee variëteiten vallen meteen op in de neus. Agiorgitiko biedt kersen, zure kersen en zoete kruiden, terwijl het roeren van het glas het plantaardige karakter van Cabernet Sauvignon naar voren laat komen, samen met aroma's van bramen, peper en leer. Onderstreepte zuurgraad, met vlezige en sappige tannines. Volle body met rijke alcohol en aanhoudende afdronk.

 

Techni Alipias rood is een vlezige, sappige en soepele wijn die relatief makkelijk tussen verschillende gerechten en keukens zal passen. Gehaktgerechten bereid met zoete kruiden (kaneel, kruidnagel) passen mooi bij de wijn. Gerechten zoals chili con carne gehaktballetjes, gevulde cannelloni, gebakken lasagne, spaghetti bolognese. Uitstekende keuze voor sappige, heerlijke Black Angus-burgers, maar ook voor gerechten met aubergine, fijn vlees en geelgerijpte kazen.

0,75L

€ 17,00

  • Levertijd: 3-5 dagen1

NIEUW!

Idisma Drios Xi

rood, droog, 100% xinomavro

 

Laat de schillen koud weken in het sap vóór de gisting gedurende een paar dagen om nobele fenolen en structuur uit de druiven over te brengen, voordat de alcohol "verschijnt". De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks en wordt regelmatig overgepompt om de kleur en tannines te extraheren. Na de malolactische conversie wordt de wijn overgebracht naar Franse eikenhouten vaten van 225 liter, waarvan 50% nieuw, voor een rijping van 12 maanden. Lichte filtratie en botteling

 

Robijn met granaatkleurige accenten. Aangenaam typische Xinomavro-neus met een balsamico karakter en aroma's van potpourri, rode bessen, bosvruchten, kornalijnkersen, zongedroogde tomaten, natte bosbodem, leer en truffeltonen. In de mond overheerst het aardse karakter, samen met een hoge zuurgraad, veel rijpe maar intense tannines, volle alcohol en body.

 

De oude kant van de wijn zal prachtige bruggen vormen met gerechten gekookt in bouillon, met diepte en complexiteit. Gerechten met gegrilde champignons, fijne prosciutto, Ragù-worstjes met tagliatelle en truffelrisotto maken de heerlijke ervaring die Xi genereus biedt compleet. Vette biefstukken, varkenspatés, gorgonzola en oude gele kazen maken het plaatje van genieten compleet.

0,75L

€ 27,00

  • Levertijd: 3-5 dagen1

Rosé Wijnen


Techni Alipias Rosé

rosé, droog, syrah, merlot, sangiovese, nebbiolo, cabernet sauvignon

 

De ‘Bleeding’- of Saignée-methode wordt toegepast; een deel van de Syrah-most wordt direct na het pletten van de druiven geplukt. Vinificatie in roestvrijstalen tanks, bij gecontroleerde temperaturen.

 

Lichtroze kleur. Discrete aroma's van witte kersen, bosvruchten, rozenblaadjes en minerale tonen. Een fijne en sierlijke neus. Uitstekend mondgevoel met extra mineraliteit op het palet, onderstreepte zuurgraad, ideale balans en een lange afdronk.

 

Techni Alipias rosé kan dilemma's met betrekking tot wijnarrangementen opzij zetten, omdat het uitstekend kan werken van het begin tot het einde van een maaltijd, bij allerlei verschillende soorten gerechten. Techni Alipias rosé is met zijn droge, frisse en lichte karakter gemakkelijk te combineren met veel verschillende gerechten en keukens. Gegrilde groenten, carpaccio van rund of zalm, terrines van gevogelte, krabsticks, koude gazpachosoepen, stukken prosciutto en diverse soorten koeien- en geitenkazen. Genieten van Techni Alipias rosé naast garnalen- en rivierkreeftspaghetti en bij heerlijke sushibroodjes is een echte aanrader.

0,75L

€ 15,00

  • Levertijd: 3-5 dagen1